• Bize Ulaşın
  • Kurumsal
  • Anasayfa
  • Facebook Twitter
    Mavi Limon Turizm

    7 Ülke 12 Şehir 5 Başkent! Orta Avrupayı keşfetmeye var mısın?

    • Yazan: Admin
    • 27-02-2019

    İSTANBUL ‘DAN OTOBÜS İLE ORTA AVRUPA TURU

    7 ÜLKE & 12 ŞEHİR & 5 BAŞKENT

    Bulgaristan & Sırbistan & Macaristan & Avusturya & Çekya & Almanya & Slovakya

    TÜM EKSTRA TURLAR DAHİL

     

    1.Gün.31 MAYIS 2019 CUMA. A  İstanbul – Edirne – Sofya: Sabiha Gökçen Havalimanında buluşma ve 19:00 otobüsle hareket. Ardından Edirne üzerinden Kapıkule Sınır Kapısına varışımızı gerçekleştiriyoruz. Pasaport ve gümrük işlemleri sonrası Kavala şehrine hareket ediyoruz gece yolculuğu ile Belgrat a doğru yol alıyoruz.

     

    2.Gün – Sofya – Belgrad: Öğlen saatlerinde Belgrad şehrine varışla beraber Belgrad şehir turunda görülecek yerler arasında; fethinin Kanuni Sultan Süleyman’a nasip olduğu Avrupa’ya açılan kapı Belgrad Kalesi, Osmanlı’dan kalan eserlere ve parklara ev sahipliği yapan Kale Meydan, Sokullu Mehmet Paşa Anısına yapılan Çeşme, Petrovaradin Muharebesinde şehit düşen Mora Fatihi Damat Ali Paşa Türbesi, Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden Paşa Konağı, Askeri Müze ve Bayraklı Camii bulunmaktadır.  Ardından mağaza  ve mimarisi ile İstiklal Caddesinin benzeri diyebileceğimiz Knez Mihailova Caddesinde serbest zaman veriyoruz. Tur sonrası akşam yemeğinin alınması konaklayacağımız otele transfer ve konaklama.

     

    3.Gün –  Belgrad – Budapeşte: Otelde alınan kahvaltı sonrası Budapeşte şehrine hareket ediyoruz. Varışımızla beraber görülecek yerler arasında:  Budapeşte’ye varışımızı takiben yapılacak olan şehir turumuzda; Erszebet Köprüsü, Gellert Tepesi, Balıkçılar Kulesi, St. Mathias Katedrali, Zincirli köprü, Parlamento Binası, Kahramanlar Meydanı görülecek yerler arasındadır. Tur bitiminde serbest zaman veriyoruz ardından otele transfer dinlenme sonrası yöresel Müzik ve dans gösteri izleyeceğimiz yemekli Macar gecesi yapılacaktır. Tur sonrası konaklayacağımız otele transfer ve konaklama.

     

    4.Gün –  Budapeşte – Estergom – Visegrad – Szentedre – Bratislava: Otelde alınan kahvaltı sonrası yapacağımız Estergon & Visegrad & Szentedre turunda ilk olarak Estergom Katedralini, Osmanlı’dan kalan Kale’nin kalıntılarını keşfediyoruz. Ardından bir ortaçağ kalesi ve aynı zamanda av şatosu olan ihtişamlı Vişegrad’ı ziyaret ediyoruz. Bu turumuzda Visegrad kalesi Panoramik olarak görülecektir. Daha sonra alışveriş için ‘Szentendre’ isimli küçük bir kasabaya gidiyoruz. El işi örtüler, kristal, porselen ürünler, hediyelik eşyalar, içkiler vb, pek çok şeyi bulabileceğiniz bu bu şirin kasabada verilen serbest zamanın ardından akşam yemeği için serbest zaman verip sonrasında Bratislava şehrine hareket ediyoruz varışla beraber konaklama otelimizde.

     

    5.Gün –  Bratislava – Prag: Otelde alınan kahvaltı sonrası yapacağımız Bratislava şehir turunda: Tuna nehri kıyısında yer alan şehir hem Avusturya’ya hem de Macaristan’a sınırdır.Görülecek yerler arasında Bratislava nehir kıyıları, 1.Viyana kuşatması öncesi Türk izleri,Bratislava Kalesi, St.Martin katedrali, eski tarihi şehirde gezinti,Grassalkovich Palace,Parlamento,Slovak devlet tiyatro binası, Mozart’ın 6 yaşında Maria Theresa’ya ilk konserini verdiği tarihi bina bulunmakta. Ardından Prag şehrine hareket ediyoruz varışımız ile beraber yapacağımız şehir turunda: Hradcany Kale  Bölgesi, Loretta Kilisesi, Cumhurbaşkanlığı Sarayı, yapımının 600 yıl sürdüğü neo-gotik Rönesans ve Barok özellikleri bünyesinde barınan ST.Vitüs  Katedrali, Simyacılar sokağı, Franz Kafka’nın evi, 13. yüzyılda Baş Mimar Peter Parler tarafından yaptırılan üzerinde 31 Aziz Heykelinin bulunduğu  Charles Köprüsü, eski şehir meydanı, 15. yüzyılda inşa edilen ve üzerinde 12  Havarinin tasvir edildiği tarihi Astronomik saat kulesi ve TYN Kilisesi tur esnasında görülecek yerler arasında tur sonrası Vlatva nehrinde tekne turumuzu gerçekleştiriyoruz. Ardından otele transfer ve konaklama.

     

    6.Gün –  Prag – Dresden – Prag : Otelde alınan kahvaltı sonrası Nazarin Kampı & Dresden turunda : ilk olarak II. Dünya Savaşı'nda toplama kampı olarak kullanılan Terezin Nazi Kampı'nı ziyaret ediyoruz. Kamp ziyaretimiz sonrasında Prag'a 160 km mesafedeki Elbe'nin Floransa'sı olarak adlandırılan, II. Dünya Savaşı sonrası küllerinden doğan ve barok mimarisi ile inşa edilmiş muhteşem şehir merkezini ziyaret ederek şehir turumuza başlıyoruz. Turumuzda Fraunkirche, Zwinger Sarayı, Bruhl terası, kral yolu, Elbe Nehri ve Martin Luther heykeli görülecek yerler arasındadır. Ardından Almanya'nın en güzel şehirlerinden olan ve UNESCO'NUN Dünya Mirası koruması altına alınan şehirde alışveriş ve gezinti için serbest zaman ardından Yemeli Orta Çağ gecesi yapılacaktır konaklama otelimizde.

     

    7.Gün –  Prag – Viyana: Otelde alınan kahvaltı sonrası Viyana şehrine hareket ediyoruz varışla beraber yapacağımız şehir turunda: Opera Binası, Üniversite, Parlemento Binası, Tiyatro, Prater, Hofburg Sarayı, Hundertwasser House ve Müzeler bölgesi  panoramik olarak görülecek yerler arasında tur sonrası Viyana'nın en şık semtlerinden biri olan Grinzing; küçük ve şirin evleri restoranlara dönüştürülen Viyana'nın elit bölgelerinden biridir. Sizleri götüreceğimiz bu restoranlardan birinde, Viyana'nın dünyaca meşhur şinitzelini tadarak tipik Viyana müziği eşliğinde keyifli bir gece geçireceğiz ardından konaklayacağımız otele transfer ve konaklama.

     

    8.Gün –  Viyana – Novi Sad – Niş: Otelde alınan kahvaltı sonrası Viyana Ormanları turunu gerçekleştiriyoruz ardından Novi Sad şehrine hareket ediyoruz. Varışımızla beraber görülecek yerler arasında:  Her biri kendine özgü ve güzel renklerle boyanmış küçük, bir ve iki katlı evleri ile ünlü Dunavska Caddesi, Şehrin en eski caddelerinden biri olan Jovan Jovanoviç (Zmaj Jovina) Caddesi, Şehrin ritminin attığı yer. Neredeyse tamamıyla tarihi yapılarla çevrelenmiş  Özgürlük Meydanı, şehrin en eski parkı olan Dunavska , Şehrin kalbinde Özgürlük Meydanı’da yer alan Meryem Ana Katolik Kilisesi bulunmakta. Turumuz sonrası Belgrad’da akşam yemeği  için serbest zaman ardından Niş şehrine hareket konaklayacağımız otele transfer ve konaklama.

     

    9.Gün –  Niş – Sofya – Edirne – İstanbul: Otelde alınan kahvaltı sonrası Sofya şehrine hareket ediyoruz. Sofya şehir turunda görülecek yerler arasında; Alexander Nevski Katedrali, Bulgar Bilimler Akademisi, Aya Sofya Kilisesi, Aziz Nikola Kilisesi, Ülkenin en önemli sanatçılarının sahne aldığı Ivan Vazov Ulusal Tiyatrosu, Osmanlı’nın bölgeden ayrılışı ile Ulu Cami’den müzeye dönüştürülen Arkeoloji Müzesi, Cumhurbaşkanlığı Sarayı, Sofya’da inşa edilen en eski yapı ünvanını taşıyan Aziz George Rotunda Kilisesi, Mimar Sinan tarafından hazırlanan Kubbesi ve mimarisi ile Osmanlı’yı günümüze taşıyan Banyabaşı Camii bulunmakta Turumuz sonrası serbest zaman ardından Kapıkule sınır kapısına hareket ediyoruz gümrük işlemleri sonrası Edirne üzerinden İstanbul’a hareket misafirlerin alındıkları noktalara bırakılması ve turumuz sona eriyor.

     

    İKİ KİŞİLİK ODADA KİŞİBAŞI: 680 €

    TEK KİŞİLİK ODA: 880 €

     

    Ücrete Dahil Olan Hizmetler

    ·         Tur otobüsümüz ile ulaşım

    ·         Programda belirtilen otellerde 7 gece konaklama

    ·         Otellerde 7 gün boyunca alınan  sabah kahvaltıları

    ·         Profesyonel rehberlik hizmeti

    ·         Yerel rehber hizmeti

    ·         Otapark ve Check Point Ücretleri

    ·         Araç içi su vb. meşrubat ikramı

    ·         Bratislava Turu

    ·         Estergon Vısegrad Szentedre turu

    ·         Dresden turu

    ·         Karlovy Vary Turu

    ·         Cesky Krumlow Turu

    ·         Novi Sad Turu

    ·         Tuna Nehri Turu

    ·         Viyana Ormanları Seegrotto Magyerling Baden Turu

    ·         Grizing Meyhaneleri turu, yemekli

    ·         Vlatava Tekne Turu

    ·         Ortaçağ Gecesi Turu, yemekli

    ·         Macar Gibsy Gecesi Turu, yemekli

     

    Ücrete Dahil Olmayan Hizmetler

    • Şahsi harcamalar ve Otel Ekstraları
    • Öğle ve bazı akşam yemekleri
    • Yurtdışı çıkış harcı (15 TL)
    • Vize Ücreti
    • Yurtdışı seyahat sigortası (20 euro) (70 yaş ve üzeri için 30 euro)